Радионица - Како постати истраживач?

Датум: 19. Februar 2018 11:09 Категорија: Новости

 

9. фебруара у ОШ ,, Лукреција Анкуцић“ у Самошу, Слободан Кнежевић из Друштва за заштиту и проучавање птица Србије, Београд , одржао је занимљиву, едукативну радионицу "Како постати истраживач".




Ова активност је део програма, пројекта „За чистије и зеленије школе у Војводини“. Наша школа годинама учествује на конкурсу који покреће Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине националне заједнице из  Новог Сада. Циљ пројекта је подизање еколошке свести код ученика  о значају чистих и зеленијих школа.

Едукативна радионица је трајала два школска часа. Слободан Кнежевић је прво предавао о угроженим птицама Србије и посебно је нагласио сову куркувију која живи у Самошу. Затим је уследио практични рад у групама. Ученици су правили кућице за птице. Ове кућице ће ученици следеће недеље са домаром школе и родитељима  поставити у дворишту школе.

    Жеља  Еколошког тима наше школе  и предавача је да ученици схвате важност и значај чисте животне средине. Слободан апелује да је живот угрожених птица, а у нашем крају  сове кукувије,  могућ уколико се предузму одговарајуће мере.


Опширније о овом предавању можете погледати ОВДЕ.