О нама
Школа у Самошу носи име Лукреција Анкуцић коју су 1942. године фашисти  стрељали у Самошу са групом родољуба. Тада је имала 23 године и била студент шумарског факултета у Београду. У детињству је, једно време, живела у Самошу.
Данас ова школа има 75 ученика  и настоји да постане школа по мери ученика у којој ће они задовољавати своје потребе за знањем,  игром, дружењем, истраживањем, радом и забавом.

Школа је конципирана тако да негује квалитетан програм, атмосферу толеранције и у стању је да одговори потребама времена у којем живимо. Ово је школа која се тимски ствара и  у којој се учи како се учи. 
Укључујемо и спроводимо савремене методе учења и трудимо се да се примењују знања стечена у школи у даљем школовању као и кроз живот.
Посебну пажњу посвећујемо безбедности ученика и доброј дисциплини, стварајући пријатно и сигурно окружење у коме деца стичу трајна знања.
Сарађујемо са свим релевантним образовно-културним институцијама као и са локалном заједницом.
Веома нам је важно да са родитељима имамо добру сарадњу и да заједнички радимо на превазилажењу тешкоћа као и на обогаћивању школског живота.
 
За све заинтересоване, који на било који начин желе да сарађују са нама, овом приликом позивамо на сарадњу и могу да нам се обрате на нашу e-mail адресу или телефон.