Европски квиз новца

Датум: 26. April 2022 10:26 Категорија: Новости


Европски квиз новца

Банкарски сектор Европе  (30 националних удружења банака) организовао је по осми пут Европску недељу новца и као централни догађај у оквиру ње - Европски квиз новца. То је иницијатива Европске банкарске федерације са циљем подизања свести јавности о бенефитима финансијске едукације као и финансијског описмењавања ученика узраста од 13 до 15  година.

У сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, овај пројекат се по пети пут реализовао у Србији. Ученици су 14.априла 2022.године у 14.30. имали задатак да одговоре тачно и брзо на 30-так питања из области математичке, дигиталне и финансијске писмености.

На такмичењу су учествовали ученици седмог и осмог разреда из наше школе, и то: Алекса Марков, Андријана Шајн, Росе Хабиб, Дијана Марков, Марија Лујанов, Данијел Путник, Анђела Секулић, Вељко Голубов и Јована Ђуриш.

На овом националном такмичењу учествовало је 210 такмичара, а Удружење банака Србије ће два првопласирана ученика позвати на финале Европског квиза новца које ће се одржати онлајн 10.маја 2022. године.

Ученике је припремала менторка Дарина Пољак, наставница информатике, а квиз је одржан уживо преко YоuТubе-а, преко онлајн Kаhoot! Платформе.