Новости

Etwinning project

Датум: 30. Maj 2023 15:29 Категорија: Новости

Школске 2022/2023 заједно са још 4 школе из Туниса, Литваније и Грчке наша школа је ушла у пројекат у коме су ученици 7.и 8. разреда истраживали програмске језике, вештачку интелигенцију, 17 цилјева одрживог развоја и заједно са ученицима из тих школа осмислили једну игру у коме су њихова питања управо везана за одрживи развој. 
Свако је допринео у складу са својим могућностима, имамо доста материјала - презентација, слика  и видео клипова, али ће нам остати упамћена сарадња на истим циљевима, каои дружење и онлајн и путем видео конференције.


 

Прочитај

Матурски плес осмака и посета ковачичкој гимназији

Датум: 30. Maj 2023 12:05 Категорија: Новости


Матурски плес осмака и посета ковачичкој гимназији

И ова генерација завршава школовање. У Ковачици је организован матурски плес и тако су закорачили у свет одраслих и окренули нову страницу свог живота.
Ученици осмог разреда су имали прилике да посете ковачичку гимназију и да се упознају са наставним радом ове образовне установе.Прочитај

Прослава Дана школе

Датум: 23. Maj 2023 11:54 Категорија: Новости


Прослава Дана школе

Поводом обележавања Дана школе и прославе славе Светог Николаја, наша школа је организовала одлазак на литургију у храм Светог Николаја (у сарадњи са вероучитељем Момчилом Вукотићем), а након тога и приредбу за заполене и родитеље. Програм је био садржајан: песма, игра, глума, свирање на  инструментима, као и експеримет.ФОТО ГАЛЕРИЈА

Прочитај

Шта знаш о саобраћају

Датум: 16. Maj 2023 13:00 Категорија: Новости


Шта знаш о саобраћају

Окружно такмичење „Шта знаш о саобраћају“. Милица Путник представљала је нашу школу и освојила 3. место.Прочитај

Ја имам таленат

Датум: 16. Maj 2023 12:35 Категорија: Новости


Ја имам таленат

У организацији стручне службе и ђачког парламента одржано је „Ја имам таленат“. Ученици су предаставили своје таленте: рецитовање, певање, свирање, играње кола, такође имали смо и презентацију експеримента како лава излази из вулкана, затим, спретно окретање палачинака у вис.

   

Прочитај

Вршњачко насиље – предавање

Датум: 09. Maj 2023 11:53 Категорија: Новости


Вршњачко насиље – предавање

Ученици виших и нижих разреда слушали су предавање о вршњачком насиљу. Постоје различите врсте насиља међу децом и међусобно су равноправна по негативним последицама које остављају на дете.

   

Прочитај

Општинско такмичење Шта знаш о саобраћају?

Датум: 25. April 2023 12:11 Категорија: Новости


Општинско такмичење Шта знаш о саобраћају? 

Општинско такмичење „Шта знаш о саобраћају?“ одржано је у суботу 22.априла у ОШ „Свети Георгије“ у Уздину. Ученици 7.разреда су представљаи нашу школу у Ц групи.

Ц група – девојчице
Анастасија Јованов
Сања Кнежевић

Ц група – дечаци
Милан Лујанов
Тихомир МарковФОТО ГАЛЕРИЈА

Прочитај

Општинско такмичење из саобраћаја

Датум: 25. April 2023 11:55 Категорија: Новости


Општинско такмичење из саобраћаја

Ученици четвртог разреда: Милица Путник, Соња Марков, Филип Лујанов и Милош Калејски учествовали су на  општинском такмичењу из саобраћаја које се одржало у Основној школи „Свети Георгије“ у Уздину. Милица Путник освојила је прво место и као награду добила бицикл, а ученица Соња Марков освојила је 3. место. Ученике је припремала учитељица Надица Мошоринац.

 

Прочитај

Посета Ртв Ок

Датум: 25. April 2023 11:53 Категорија: Новости


Посета Ртв Ок

Ученици петог разреда су у оквиру предмета медијска писменост имали прилике да се упознају са радом ове медијске куће. Петаци су се бавили новинарским и спикерским задацима. Ученике је водила наставница Дарина Пољак.

    

Прочитај

Шта знаш о здрављу?

Датум: 25. April 2023 11:50 Категорија: Новости


Шта знаш о здрављу?

Организација Црвеног крста из Општине Ковачица је и ове године организовала такмичење на тему ,,Шта знаш о здрављу?“.  Учествовали су ученици седмог разреда Сања Кнежевић и Милан Лујанов.

  

Прочитај