Новости

Општинско такмичење рецитатора

Датум: 21. Mart 2023 13:00 Категорија: Новости


Општинско такмичење рецитатора

Ученице четвртог разреда, Соња Калејски и Милица Путник представљале су нашу школу на такмичењу рецитатора у Општини Ковачица. Соња је заузела прво место, самим тим се пласирала на зонско такмичење. Ученицу је припремала учитељица Надица Мошоринац.

  

Прочитај

Општинска смотра Пажљивко

Датум: 21. Mart 2023 12:55 Категорија: Новости


Општинска смотра Пажљивко

Смотру такмичења Пажљивко организовала је Општина Ковачица и Агенција за безбедност у саобраћају. Према старосним категоријама распоређени су предшколци и ученици првог и другог разреда. Екипу првог разреда под именом Семафор су чинили: Дијана Марчетић, Никола Николић, Јован Лукић из Самоша и Бојана Михајлов из Идвора. Екипу из другог разреда под именом Зебра чинили су: Данило Молдован, Александра Константинов из Самоша и Марина Патушка, Данијела Павлов из Идвора. Малишани из предшколског су заузели прво место! Честитамо свим ученицима!

 Прочитај

Масленица

Датум: 28. Februar 2023 11:52 Категорија: Новости


Масленица

Масленица је верски и традиционални празник Источних Словена. Слави се у седмој недељи пре православног Ускрса. Масленица има своје корене паганских и хришћанских традиција. У словенској митологији, Масленица је прослава скорог краја зиме и слична је западнохришћанским покладама. Масленица симболише рађање Сунца. Пано су радили ученици седмог и осмог разреда. Припремала их је наставница руског Драгана Соломун.

 

 


Прочитај

Обележавање међународног дана борбе против вршњачког насиља

Датум: 28. Februar 2023 11:40 Категорија: Новости


Обележавање међународног дана борбе против вршњачког насиља

Под називом ,,Дан розе мајица“ обележавамо овај дан који има за циљ промовисање толеранције, емпатије и поштовања различитости. Ученици нижих разреда су имали радионицу.

 

   

Прочитај

Међународни дан језика

Датум: 21. Februar 2023 11:56 Категорија: Новости


Међународни дан језика

Ученици су у холу школе пратили презентацију о Међународном дану језика који се обележава 21.фебруара. Језик је један од начина комуникације међу људима и може се остварити кроз говор, писањем или неки други знаковни систем. Данас у свету постоји око 6 000 језика. Они се стално мењају. Нове речи улазе у употребу, а неке старе се губе. О значају језика говорили су многи  књижевници. Један од њих је и Душко Радовић.

  

Прочитај

Мобилни планетаријум за ученике нижих и виших разреда

Датум: 14. Februar 2023 11:46 Категорија: Новости


Мобилни планетаријум за ученике нижих и виших разреда

Наши ученици су имали прилике да се упознају са сферним биоскопом који пројектује слике звезданог неба и небројених спектакуларних објеката које можемо посматрати у нашем универзуму стварајући незамењиво образовно искуство. Мобилни планетаријум је савремено наставно, научно-педагошко средство које на веома ефектан начин демонстрира изглед, кретање и основне елементе небеске сфере. Ученици су на занимљив и атрактиван начин упознају са астрономијом и сродним наукама.

    

ФОТО ГАЛЕРИЈА

Прочитај

Инстаграм ОШ Лукреција Анкуцић

Датум: 07. Februar 2023 12:52 Категорија: Новости

Инстаграм ОШ Лукреција Анкуцић

Наша школа је отворила инстаграм у циљу промовисања ученика, њихових постигнућа, али и наставника.

 

Прочитај

Конференција

Датум: 07. Februar 2023 12:49 Категорија: Новости


Конференција

У оквиру  еТwinning пројекта под називом ,,Програмска решења задтака из математике и физике“, а у сарадњи са школама из Београда, Новог Сада, Смедерева као и две школе из Босне и Северне Македоније, одржана је видео конференција и ученици гимназије пренели су своја искуства ученицима основних школа.

Прочитај

Просветни преглед објавио чајанку наших ученика

Датум: 07. Februar 2023 12:46 Категорија: Новости


Просветни преглед објавио чајанку наших ученика

Просветни преглед је у свом листу објавио чајанку наших ученика нижих и виших разреда. Текст и фотографије је Просветном прегледу послала наставница српског језика и књижевности  Јелена Дабин.

Прочитај

Општинско такмичење у Самошу

Датум: 07. Februar 2023 12:44 Категорија: Новости


Општинско такмичење у Самошу

Наша школа је и ове године била домаћин за такмичење из француског и немачког језика. Учествовале су школе из Падине и Црепаје. Ученици немају пласман за Окружно такмичење.

Прочитај